Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Wednesday, 3 August 2016

Computer Awareness Quiz-1

  GKPlanet Team       Wednesday, 3 August 2016


1. A small picture that represents either a program or a shortcut on a computer screen is–
(A) a pointer (B) a logo (C) a graphics (D) an icon (E) a shortcut
[Answer: D]
2.The speed of a PC is measured in–
(A) Megabytes (B) Nanoseconds (C) Megahertz (D) Milliseconds (E) Kilo seconds
[Answer: C]
3. ………. is the maximum number of horizontal and vertical pixels that are displayed on the screen.
(A) Pixel (B) Response Rate (C) Resolution (D) Screen size (E) Reflection
[Answer: C]
4.Which component of a computer system perform arithmetic calculations?
(A) CU (B) ALU (C) US (D) CD-ROM (E) Memory
[Answer: B]
5.What is another name for a computer's main volatile memory ?
(A) RAM (B) PROM (C) ROM (D) HDD (E) CD-ROM
[Answer: A]
6.Oracle is a–
(A) RDBMS (B) Hardware (C) System software (D) High level language (E) Operating system
[Answer: A]
7.Which is a software?
(A) Mouse (B) Pointer (C) MS Word (D) Keyboard (E) Plotter
[Answer: C]
8.Which of the following are input devices?
(i) Keyboard (ii) Pointer (iii) Speaker (iv) Scanner (v) Plotter (vi) Webcam
(A) i, ii, v (B) i, iv, v (C) i, v, vi (D) i, iii, vi (E) i, ii, iv
[Answer: E]
9.Windows Explorer is the name of–
(A) a network (B) a web browser (C) a file manager (D) an internet browser (E) a drive
[Answer: B]
10.Which of these is not a peripheral, in computer terms?
(A) Keyboard (B) Mouse (C) Monitor (D) Printer (E) Motherboard
[Answer: E]
11.Every web page has a unique address called a(n)–
(A) RUL (B) ARL (C) LUR (D) URL (E) Hyperlink
[Answer: D]
12.Power Point is–
(A) an application program for document preparations (B) an application program for graphics
(C) an application program for spreadsheet (D) an application program for presentation
(E) a program for powerful applications
[Answer: D]
13.The operating system is the most common type of ………. software.
(A) application (B) presentation software (C) system (D) word-processing software (E) communication
[Answer: C]
14.Which of the following is not a type of computer network?
(A) PAN (B) LAN (C) WAN (D) MAN (E) RAN
[Answer: E)
15.Connections to other documents or to other locations within a Web site are–
(A) hyperlinks (B) bots (C) hyperconnects (D) plug-ins (E) filters
[Answer: A]

logoblog

Thanks for reading Computer Awareness Quiz-1

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

No comments:

Post a Comment

Recent Posts

Related Posts