Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Wednesday, 3 August 2016

Computer Awareness Quiz-2

  GKPlanet Team       Wednesday, 3 August 2016


1.The largest unit of digital information is–
(A) Kilobyte (B) Byte (C) Terabyte (D) Megabyte (E) Gigabyte
[Answer: C]
2. Programs such as Mozilla Firefox that serve as navigable windows into web are called–
(A) Networks (B) Hyperlinks (C) Web Browsers (D) Internet (E) URLs
[Answer: C]
3.Which of the following is contained at the end of the computer file name and helps to determine the type of file ?
(A) File sub-name (B) File property (C) File extension (D) File name (E) File nomenclature
[Answer: C]
4.Which of the' following is a text-based operating system?
(A) MS-DOS (B) Windows 95 (C) Windows 2000 (D) Windows XP (E) Windows CE
[Answer: A]
5.The 'http' you type at the beginning of any site's address stands for–
(A) Hidden Text Transfer Protocol (B) Hyperspace Techniques and Technology Progress
(C) Hyperspace Terms and Technology Protocol (D) Hyper Text Transfer Protocol
(E) HTML Transfer Technology Process
[Answer: D]
6.GUI in computing stands for–
(A) General User Interaction (B) Graphical User Interface (C) Graphical Utility Interface
(D) Good User Interface (E) Graphical User Interlude
[Answer: B]
7.VoIP stands for–
(A) Vote over IP (B) Voice over IP (C) Vendor over IP (D) Voice on IP (E) Version over IP
[Answer: B]
8. ………. is an area of a computer that temporarily holds data waiting to be processed, stored or output.
(A) Storage (B) Motherboard (C) CPU (D) Memory (E) ALU
[Answer: D]
9.What is the name of a computer pointing input device?
(A) Monitor (B) Sound card (C) Mouse (D) Modem (E) Keyboard
[Answer: C]
10.The process of writing computer instructions in a programming language is known as–
(A) Instructioning (B) Coding (C) File (D) Algorithming (E) Processing
[Answer: B]
11. ADSL is a data communication technology that enables faster data transmissions over telephone lines. ADSL stands for–
(A) Accelerated Digital Subscriber Line (B) Accelerated Digitized Subscriber Line (C) Analogous Digital Service Line
(D) Asymmetric Digital Subscriber Line (E) Asynchronous Data Subscriber Line
[Answer: D]
12.Which of the following is not one of the basic components of a desktop personal computer system?
(A) Input Device (B) Storage Devices (C) System Unit (D) Internet (E) Display Device
[Answer: D]
13.Which of the following is not an output device in a computer system?
(A) Printer (B) Keyboard (C) Monitor (D) Speaker (E) Plotter
[Answer: B]
14.What do we use to change the appearance and positioning of text document in MS Word ?
(A) Scaling (B) Editing (C) Re-appearance (D) Indenting (E) Formatting
[Answer: E)
15.What is the full form of BASIC?
(A) Balanced Assembly System Integrated Code (B) Basic All System Internal Code (C) Beginners Assembly Syntax Instruction Code
(D) Beginners All purpose Symbolic Instruction Code (E) Basic All purpose Syntax Integrated Code
[Answer: D]

logoblog

Thanks for reading Computer Awareness Quiz-2

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

No comments:

Post a Comment

Recent Posts

Related Posts