Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Saturday, 6 August 2016

Computer Awareness Quiz-3

  GKPlanet Team       Saturday, 6 August 2016



1. Every computer connected to an intranet or extranet must have a distinct–
(a) Firewall (b) Brand name (c) Proxy server (d) Domain name (e) IP address
(Answer: e)
2.To 'Debug' the system means–
(a) Find the correct hardware (b) Find. and install correct system (c) Find and correct errors in system
(d) To install the operating system (e) Find correct software
(Answer: c)
3.Which one of the following is NOT a computer programming language?
(a) C++ (b) COBOL (c) BASIC (d) Java (e) MS-Excel
(Answer: e)
4.The IC chip, used in computers, is made of–
(a) Copper (b) Chromium (c) Iron Oxide (d) Silicon (e) Silica
(Answer: d)
5. ………. refers to the unauthorised copying and distribution of software.
(a) Plagiarism (b) Software piracy (c) Cracking (d) Hacking (e) Software literacy
(Answer: b)
6. A ……….program provides access to Web resources.
(a) Browser (b) ISP (c) URL (d) Web (e) Inker
(Answer: a)
7. In computer system: scanner is ………. device.
(a) Keyboard type (b) External memory device (c) Input (d) Printer type (e) Output
(Answer: c)
8.Which of the following is not a networking device?
(a) Linux (b) Firewalls (c) Routers (d) Gateways (e) Switches
(Answer: a)
9. Devices, such as monitors and printers, that are connected to the computer are called–
(a) Peripheral Devices (b) Input Devices (c) System Devices (d) Attachment Devices (e) Processing Devices
(Answer: a)
10.To save an existing file with a new name or to a new location, the user should use………. command.
(a) New file (b) save as (c) copy (d) save and replace (e) save
(Answer: b)
11. In binary language each letter of the alphabet, and each special character are made up of a unique combination of–
(a) Eight characters (b) Eight bytes (c) Eight Kilobytes (d) Two kilobytes (e) Eight bits
(Answer: e)
12. A beam of light used to record and retrieve data on optical disk is known as–
(a) Polarised light (b) Coloured light (c) Unpolarised Concentric Light (d) Laser (e) Electric light
(Answer: d)
13.The brain of any computer system is–
(a) ALU (b) CPU (c) Keyboard (d) Monitor (e) Control unit
(Answer: b)
14. A file name my document .docx would have been created in–
(a) MS Word (b) MS Outlook (c) MS Excel (d) Word Perfect (e) MS PowerPoint
(Answer: a)
15.What is the meaning of bandwidth in network?
(a) Network architecture (b) Width of the transmission cable (c) Connected computers, in network
(d) Class of IP used in network (e) Transmission capacity of a communication
(Answer: e)

logoblog

Thanks for reading Computer Awareness Quiz-3

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

No comments:

Post a Comment

Recent Posts

Related Posts