Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Monday, 8 August 2016

Computer Awareness Quiz-5

  GKPlanet Team       Monday, 8 August 2016


1. What are documentation generators?
(A) CASE tools that enable the automatic generation of program and database definition code directly from the design documents diagrams, forms and reports stored in the repository
(B) CASE tools that support the circulation of graphical representations of various system elements such as process flow, data relationships, and program structures
(C) CASE tools that enable the easy production of user documentation in standard formats
(D) CASE tools that enable the easy production of both technical and user documentation in standard formats
(E) CASE tools that support the production of systems forms and reports in order to prototype how systems will 'look and feel' to users
(Answer: D)
2.The Web Layout View is avail-able in which Office 2013 application?
(A) Excel (B) Word (C) Access (D) PowerPoint (E) Webmaker
(Answer: B)
3. ……. produces printout of a data in user-defined manner.
(A) Query Language (B) DML (C) Report Generator (D) DCL (E) Metadata
(Answer: C)
4.Which security model is used in a peer-to-peer network?
(A) Password-protected Shares (B) Access Control Lists (ACLs) (C) Share-level Security
(D) User-level Security (E) Access Control Entries (ACEs)
(Answer: C)
5. A hierarchical data model combines records and fields that are–
(A) Cross structure and Relational structure (B) Logical Tree structure (C) Logical manner
(D) Cross structure (E) Relational structure
(Answer: B)
6. Which protocol is used for transferring data and information from one network to the other network?
(A) Internet Protocol (B) Transmission Control Protocol (C) File Transfer Protocol
(D) Hyper-Text Transfer Protocol (E) Ethernet Protocol
(Answer: B)
7.  What does ios : : ate mean as an argument in of stream in C++ ?
(A) Open file for read access only (B) Open file, create (C) Open file, but do not create
(D) Open file, set the position to the end (E) Open file, for write access only
(Answer: D)
8. An object-oriented database does not depend upon ………. for interactions.
(A) Data dictionary (B) Oracle (C) SQL (D) Index (E) DBMS
(Answer: C)
9. What is a brownout in an electrical supply system?
(A) A slightly elevated voltage lasting from seconds to minute (B) Alternating power out, power on lasting a few minutes
(C) Has nothing to do with electricity (D) Complete power out lasting a few minutes
(E) A slightly decreased voltage lasting from seconds to minutes or more
(Answer: E)
10.Which common backstage view task creates a PDF file from an existing file ?
(A) Export (B) Account (C) Create (D) Options (E) Info
(Answer: A)
11. Which device operates at the internet layer of the TCP/ IP model?
(A) Switch and Hub (B) Router (C) Switch (D) PBX (E) Firewall
(Answer: B)
12. A coding scheme recognized by system software for representing organizational date best defines a–
(A) Data type (B) Data size (C) Tuple (D) Hyperlink (E) Hashing algorithms
(Answer: A)
13. Which phase of the SDLC involves converting to the new system?
(A) Systems design (B) Systems implementation (C) Systems analysis
(D) Systems development (E) Other than those mentioned as options
(Answer: B)
14. What is the purpose of ARP ?
(A) To resolve known IP addresses to unknown physical addresses
(B) To resolve domain names to unknown IP addresses
(C) To resolve MAC addresses and NetBIOS names to IP addresses
(D) To resolve known MAC addresses to unknown to IP addresses
(E) To resolve NetBIOS names to IP addresses
(Answer: D)
15. In Java, communication between objects is done by–
(A) calling a method (B) creating a class hierarchy (C) defining a Java class
(D) creating a class (E) running a program
(Answer: A)
«Previous Quiz   Next Quiz»

logoblog

Thanks for reading Computer Awareness Quiz-5

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

Recent Posts

Related Posts