Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Saturday, 6 August 2016

Computer Awareness Quiz-4

  GKPlanet Team       Saturday, 6 August 2016


1.The largest unit of storage in the following is–
(A) Byte (B) Kilobyte (C) Terabyte (D) Gigabyte (E) Megabyte
(Answer: C)
2.What is a firewall in computer network?
(A) The physical boundary of network (B) A web browsing software (C) An operating system of computer network  (D) A system designed to (E) Increase the bandwidth
(Answer: A)
3.Which of the following is not an input device?
(A) Touchpad (B) Key board (C) Light pen (D) Mouse (E) VDU
(Answer: E)
4.Which operation you will perform if you need to move a block of text?
(A) Paste and Delete (B) Paste and Cut (C) Cut and Copy (D) Copy and Paste (E) Cut and Paste (Answer: E)
5.The term CRM means–
(A) Customer Recognition Management (B) Customers Relative Meet (C) Customer Relationship Management  (D) Channel Root Market (E) Customer Retention Manager
(Answer: C)
6.The main component of a typical desktop computer is the………., which houses the processor, memory, some storage devices, and display and sound circuitry.
(A) system unit (B) platform (C) form factor (D) kiosk (E) resident unit
(Answer: A)
7. Which among the following is the odd one–
(A) Trojan horse (B) Spyware (C) Virus (D) Firmware (E) Malware
(Answer: C)
8.Which one of the following would not be considered as a form of secondary storage?
(A) Hard disk (B) Floppy disk (C) Flash drive (D) Optical disk (E) RAM
(Answer: E)
9. ASCII stands for–
(A) American Security Code for Information Interchange (B) American Scientific Code for Information Interchange (C) All purpose Security Code for Interpreting Information (D) American Standard Code for Information Interchange  (E) All purpose Scientific Code for Information Interchange
(Answer: D)
10.The operating system is the most common type………. of software.
(A) Word-processing (B) Communication (C) System (D) Web (E) Application
(Answer: C)
11. The digital telecommunications term ISDN is an abbreviation for–
(A) Internet Services Data Network (B) Integrated Standard Digital Networks (C) Integrated Services Digital Network (D) Interactive Standard Dynamic Networks (E) International Services Digital Network
(Answer: C)
12. Connection to other documents or to other locations within a Web site are–
(A) filters (B) hyperlinks (C) hyper connects (D) bots (E) plug-ins
(Answer: B)
13. Which output device is used for translating information from a computer into pictorial form on paper?
(A) scanner (B) touch panel (C) mouse (D) monitor (E) plotter (Answer: E)
14. To make number pad on the computer keyboard act as directional arrows you press the………. key"
(A) Num lock (B) Shift (C) Ctrl (D) Arrow lock (E) Caps lock
(Answer: A)
15. Which one of the following is OS software?
(A) Excel 2000 (B) Windows 2000 (C) Access 2000 (D) Publisher 2000 (E) Word 2000
(Answer: B)

logoblog

Thanks for reading Computer Awareness Quiz-4

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

No comments:

Post a Comment

Recent Posts

Related Posts