Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Wednesday, 28 September 2016

GK Quiz-2 [United Nations]

  GKPlanet Team       Wednesday, 28 September 2016


1. The official languages of the United Nations are –
(A) African, Chinese, English, French, German and Spanish
(B) Arabic, Chinese, English, French, Russian and Spanish
(C) Arabic, Japanese, Chinese, English, French and German
(D) Chinese, English, French, Hindi, Japanese and Spanish
Answer: Arabic, Chinese, English, French, Russian and Spanish

2. Which of the following organisations is, among other things, concerned with human rights and freedoms without distinction of race, sex, language, or religion ?
(A) UNICEF
(B) UNFPA
(C) UNESCO
(D) None of these
Answer: UNESCO

3. The UN charter was ratified in 1945 by –
(A) 25 nations
(B) 29 nations
(C) 33 nations
(D) 37 nations
Answer: 29 nations

4. Which American President put forward his famous ‘Fourteen Point’ program for the formation of League of Nations:
(A) Bill Clinton
(B) George Bush
(C) George Lincoln
(D) Woodrow Wilson
Answer: Woodrow Wilson

5. Who got credit for the formation of League of Nations :
(A) President Wilson
(B) President Thomson
(C) Abraham Lincoln
(D) None of the above
Answer: President Wilson

6. When was the League of Nations formed :
(A) 5th January, 1920
(B) 8th January, 1920
(C) 10th January, 1920
(D) 15th January, 1920
Answer: 10th January, 1920

7. Which countries made a joint draft known as ‘Hirst-Millar Draft’, for the League of Nations :
(A) India and America
(B) British Government and India
(C) America and Britain
(D) None of the above
Answer: America and Britain

8. Which countries were the permanent members of the League of Nations :
(A) America and Britain
(B) France
(C) Italy and Japan
(D) All the above
Answer: All the above

9. For which World War, League of Nations is often called the ‘Child of War’ :
(A) First
(B) Second
(C) Third
(D) Fourth
Answer: First

10. Which Conference adopted the United Nations Charter on 26th January, 1945 :
(A) London Conference
(B) Tokyo Conference
(C) San Francisco Conference
(D) None of the above
Answer: San Francisco Conference

11. When San Francisco Conference adopted United Nations Charter, how many Nations signed the said Charter :
(A) 52
(B) 50
(C) 53
(D) 54
Answer: 50

12. On which day ‘United Nations Day’ is celebrated every year:
(A) 26th July, 1946
(B) 27th August, 1947
(C) 25th September, 1941
(D) 24th October, 1945
Answer: 24th October, 1945

13. After which event, United Nations came into existence :
(A) The Declaration of St. James Palace (January, 12, 1941), The Atlantic Charter
(B) The UN Declaration (January 1, 1942), Moscow Declaration
(C) The Tehran Conference (December 1, 1943), The Yalta Conference (February 11, 1945)
(D) All the above
Answer: All the above

14. When was ‘The United Nations Declaration’ signed :
(A) 1st January, 1942
(B) 1st October, 1945
(C) 1st November, 1946
(D) 1st December, 1949
Answer: 1st January, 1942

15. Who signed `United Nations Declaration' :
(A) President Roosevelt of America, Winston Churchill of Britain
(B) Maxim Litvino of Russia
(C) T. V. Soong of China
(D) All the above
Answer: All the above

«Previous Quiz   Next Quiz»
logoblog

Thanks for reading GK Quiz-2 [United Nations]

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

No comments:

Post a Comment

Recent Posts

Related Posts