Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Friday, 4 November 2016

Miscellaneous GK Quiz-1

  GKPlanet Team       Friday, 4 November 2016

1. Antivirus software is an example of–
(A) business software
(B) an operating system
(C) a security utility
(D) an office suite 
Answer: a security utility
2. Start or restart of the computer–
(A) Exit
(B) Kick
(C) Boot
(D) Kick-start 
Answer: Boot
3. Shilling is the currency of– 
(A) Kenya
(B) South Korea
(C) Israel
(D) Ghana
Answer: Kenya
4. What was the Soudi Arabian currency called? 
(A) Dirham
(B) Peso
(C) Dinar
(D) Riyal 
Answer: Riyal
5. One of the following is not a Union Territory– 
(A) Tripura
(B) Daman and Diu
(C) Lakshadweep
(D) Puducherry 
Answer: Tripura
6. Low-latitude grasslands in south America are called– 
(A) Pairies
(B) Pampas
(C) Lianos
(D) Steppes 
Answer: Pampas
7. Human Geography is ‘Human Ecology’– 
(A) Barrow
(B) Huntington
(C) Ratzel
(D) Vidal de la Blache 
Answer: Barrow
8. ‘Long Walk’ to Freedom’ is a book written by– 
(A) Sonia Gandhi
(B) L.K. Advani
(C) Nelson Mandela
(D) Benazir Bhutto 
Answer: Nelson Mandela
9. Who is the author of ‘Adhe-Adhure’? 
(A) Mohan Rakesh
(B) Prem Chand
(C) Nirala
(D) Pant 
Answer: Mohan Rakesh
10. Who wrote a New Deal for Asis– 
(A) Mahatir Mohammad
(B) Vikram Seth
(C) V. Bihari
(D) C.S. Pandit 
Answer: Mahatir Mohammad
11. Who is known as ‘Little Corporal’? 
(A) Adolf Hitler
(B) Napolean Bonaparte
(C) William E. Gladstone
(D) None of these 
Answer: Napolean Bonaparte
12. Vikramasila Mahavihara was established by the ruler of– 
(A) Pushyabhuti Dynasty
(B) Barman Dynasty
(C) Sen Dynasty
(D) Pal Dynasty 
Answer: Pal Dynasty
13. Who built the Khajuraho temples? 
(A) Holkars
(B) Scindias
(C) Bundela
(D) Chandela 
Answer: Chandela
14. If the soil pH 9. 2, then the soil is– 
(A) Acidic
(B) Neutral
(C) Alkaline
(D) Saline 
Answer: Alkaline
15. Which of the following soil is most fertile? 
(A) Khader
(B) Bangar
(C) Laterite
(D) Arid 
Answer: Khader
logoblog

Thanks for reading Miscellaneous GK Quiz-1

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

Recent Posts

Related Posts