Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Tuesday, 10 January 2017

Bank of Baroda (BOB) Probationary Officers (PO) Exam 2016 Solved Paper

  GKPlanet Team       Tuesday, 10 January 2017

Bank of Baroda BOB PO Exam 2016 General Awareness Questions and Answers



1. What is the current rate of CRR ?
(A) 4%
(B) 5%
(C) 3%
(D) 4.5%
(E) Other than those given as option
[Answer: A]

2. A leading bank in India has recently (July 2016) launched a social media banking platform for its facebook and twitter users which goes by the name of 'Mingle'. Name the Bank–
(A) Punjab National Bank
(B) YES Bank
(C) State Bank of India
(D) Bank of Baroda
(E) ICICI Bank
[Answer: C]

3. .......... has launched India's first internationally-listed certified green bond to finance climate change solutions around the world at London Stock Exchange.
(A) Kotak Mahindra Bank
(B) ICICI Bank
(C) AXIS Bank
(D) HDFC Bank
(E) YES Bank
[Answer: C]

4. Who is the present Governor of Meghalaya?
(A) Tathagata Roy
(B) Padmanabha Acharya
(C) Balram Das Tandon
(D) Mridula Sinha
(E) V. Shanmuganathan
[Answer:E)

5. As per recent newspaper reports (August 2016), hailed as the world's first 'self-driving' taxi service has been launched in which of the following countries?
(A) China
(B) Singapore
(C) Japan
(D) USA
(E) Russia
[Answer: B]

6. How many companies have made it to the latest of fortune 500 companies?
(A) Five
(B) Seventeen
(C) Seven
(D) Two
(E) Nine
[Answer: C]

7. Which Indian scientist was bestowed with the 2016 Dr. APJ Abdul Kalam award by the Government of Tamil Nadu ?
(A) D.K. Radhaswami
(B) Rajesh Gopa Kumar
(C) C.N.R. Rao
(D) P. Shanmugam
(E) Ashoka Sen
[Answer: D]

8. Who has become the first Indian state to ratify Constitution Amendment Bill on the Goods and Service Tax (GST) ?
(A) West Bengal
(B) Haryana
(C) Maharashtra
(D) Assam
(E) Punjab
[Answer: D]

9. Reserve Bank of India has recently (August 2016) launched a portal to curb illegal and unauthorised pooling of funds by unscrupulous firms. What is it called?
(A) Savdhaan
(B) Sanchetna
(C) Sachetna
(D) Sanchet
(E) Sachet
[Answer:E)

10. IPPBL has received the Certificate of Incorporation from the Registrar of Companies and has become the first PSU under the Department of posts. What is the full form of IPPBL ?
(A) India Post Paying Bank Limited
(B) India Post Payments Bank Limited
(C) India Post-Office Payments Bank Limited
(D) International Post Payments Bank Limited
(E) India Post Payments Banking Limited
[Answer: B]

11. Reserve Bank of India (RBI) has asked banks to provide loans up to Rs. 3 lakh to Women Self-Help Group (SHG) at a discounted rate of .......... per annum.
(A) 4%
(B) 6%
(C) 7%
(D) 9%
(E) 5%
[Answer: C]

12. Which neighbouring country of India passed a resolution recently (March 2016) 'to convert its Parliament into Constitutional Assembly?
(A) Myanmar
(B) Nepal
(C) Bhutan
(D) Bangladesh
(E) Sri Lanka
[Answer:E)

13. Urjit Patel recently (September 2016) assumed charge as the Governor of Reserve Bank of India. He is the .......... Governor of Reserve Bank of India.
(A) 25th
(B) 23rd
(C) 21st
(D) 20th
(E) 24th
[Answer:E)

14. Domestic Systematically Important Banks (D-SIBs) is announced with the term–
(A) Too big to fail
(B) Too big to fall
(C) Too big to pass
(D) Too big to die
(E) Too big to stop working
[Answer: A]

15. Rupee denominated bonds issues by Indian companies in order to raise funds offshore are called–
(A) Convertible Bonds
(B) Global development Bonds
(C) Callable Bonds
(D) Masala Bonds
(E) Asian Development Bond
[Answer: D]

16. Reliance Industries Limited has entered into an agreement with State Bank of India to form a Payment Banks in India. What will be the respective ratio of their share in this Payments Bank ?
(A) 80 : 20
(B) 50 : 50
(C) 90 : 10
(D) 60 : 40
(E) 70 : 30
[Answer: E)

17. How many 'Basic Savings Bank Deposit Account' can an individual have in one bank ?
(A) Three
(B) Two
(C) Five
(D) Any number
(E) One
[Answer:E)

18. The author of the book 'The Sleep Revolution' is–
(A) Shawn Stevenson
(B) Ananna Huffington
(C) Katy West
(D) Sherry Tunde
(E) Sheryl Sandberg
[Answer: B]

19. Who has become India's first woman to join the International Olympic Committee ?
(A) P. T. Usha
(B) Preity Zinta
(C) Nita Ambani
(D) Deepika Arora
(E) Mary Kom
[Answer: C]

20. Three giants have come together for setting up a technology-enabled microfinance entity. Avanti Finance, which will focus on delivering affordable and timely credit to under-served and unserved segments in India. Who are these?
(A) Ratan Tata, Narayana Murthy and Vijay Kelkar
(B) Cyrus P. Mistry, Nandan Nilekani and Vijay Kelkar
(C) Ratan Tata, N.S. Raghavan and Vijay Kelkar
(D) Ratan Tata, Nandan Nilekani and Vijay Kelkar
(E) Ratan Tata, Nandan Nilekani and Vijay Kelkar
[Answer: D]

 
logoblog

Thanks for reading Bank of Baroda (BOB) Probationary Officers (PO) Exam 2016 Solved Paper

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

Recent Posts

Related Posts