Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Tuesday, 10 January 2017

Questions Asked in Bank of Baroda PO Exam pdf

  GKPlanet Team       Tuesday, 10 January 2017

21. HDFC Bank have launched a complete banking solution for start-ups. What is it called?
(A) Gear Up (B) Smart Up (C) Gett Up (D) Smarting Up (E) Smarty
[Answer: B]

22. CARE ratings in August 2016 signed a memorandum of understanding (MoU) with .......... and Emergency Nepal Ltd. to start a credit rating agency in Nepal to be called CARE Ratings (Nepal) Ltd.
(A) Adani Group (B) Kothan Group Ltd. (C) Vishal Group Ltd.
(D) Reliance India Ltd. (E) Rajesh Exports
[Answer: C]

23. The Kawal Tiger Reserve (KTR) is located in which state of India?
(A) Nagaland (B) West Bengal (C) Telangana (D) Manipur (E) Sikkim
[Answer: C]

24. The Union Government has approved the scheme for granting of Permanent Residency Status (PRS) to foreign investors. For how many years will the PRS be granted?
(A) 11 years (B) 25 years (C) 10 years (D) 15 years (E) 5 years
[Answer: C]

25. Which of the following ancient site of India has recently (July 2016) been declared as the UNESCO World Heritage Site?
(A) Mountain Railways of India
(B) Nalanda Maharashtra
(C) Churches and Convents of Goa
(D) Churches of Shimla
(E) Mahabodhi Temple
[Answer: B]

26. Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) has recently (June 2016) approved the first set of loan to four countries. Which are those countries ?
(A) Bangladesh, Pakistan, Indonesia and Tajikistan
(B) Pakistan, Bhutan, Indonesia and Tajikistan
(C) Nepal, Bangladesh, Indonesia and Tajikistan
(D) Pakistan, Bangladesh, Indonesia and Ukraine
(E) Pakistan, Bangladesh, India and Tajikistan
[Answer: A]

27. Who is the current Union Minister of Ministry of Human Resource Development (MHRD) ?
(A) Rakesh Singh (B) Santosh Gangwar (C) Jayant Sinha
(D) Prakash Javadekar (E) Arjun Ram Meghwal
[Answer: D]

28. Which Indian teenager has recently (July 2016) won the 2016 Google Community Impact Award from Asia?
(A) Riya Sharma (B) Priyanka Singh (C) Meghna Sharma
(D) Aadil Khan (E) Adway Ramesh
[Answer:E)

29. For sale of stressed assets value over Rs. 50 crores to Arcs, Reserve Bank of India has mandated .......... different valuation.
(A) Four (B) Two (C) None (D) Three (E) Five
[Answer: B]

30. The Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) has MoD recently (August 2016) with which technology to offer telecom and IT solutions?
(A) Wipro (B) IBM (C) Google (D) Microsoft (E) Infosys
[Answer: D]

31. Prime Minister of which country recently (April 2016) resigned from his post after his name was revealed in the Panama paper leak?
(A) Mexico (B) France (C) Bulgaria (D) Iceland (E) Kenya
[Answer: D]

32. The Shanghai-based New Development Bank (NDB), which was founded by Brazil, Russia, India, China and South Africa (BRICS) is headed by–
(A) Chanda Kochhar (B) Indra Nooi (C) K.V. Kamath
(D) M.V. Kamath (E) None of the above
[Answer: C]

33. Reserve Bank of India has recently (June 2016) launched a scheme called .......... to put real assets back on track of entities facing genuine difficulties by providing an avenue for renewing financial structure.
(A) S4A (B) S2A (C) A1A (D) S4S(E) S3A
[Answer: A]

34. What is the theme of the 2016 World Humanitarian Day?
(A) One World : One Heart
(B) One Humanity
(C) Being Human
(D) Inspire the World's Humanity
(E) People Helping People
[Answer: B]

35. What is the India's rank in terms of Foreign Direct Investment (FDI) inflows globally, as per the latest 2016 World Investment Report by UNCTAD ?
(A) 20th (B) 25th (C) 15th (D) 12th (E) 10th
[Answer:E)

36. In August 2016, the Union Government set an inflation target of .......... % over a period of next five years.
(A) Five (B) Seven (C) Four (D) Other than those given as options (E) Eight
[Answer: C]

37. A medium enterprise is an enterprise where the investment in plant and machinery is more than Rs. 5 crore but does not exceed–
(A) Rs. 25 crore (B) Rs. 8 crore (C) Rs. 12 crore (D) Rs. 15 crore (E) Rs. 10 crore
[Answer:E)

38. What is the total amount of credit that can be allowed in a 'small account' in a year?
(A) Rs. 1,50,000 (B) Rs. 1,00,000 (C) Rs. 5,00,000 (D) Rs. 50,000 (E) Rs. 7,50,000
[Answer: B]

39. The State Bank of India's (SBI) Board of Directors has approved merger of its 5 associate banks with itself. Which among the following is not a part of that group?
(A) Bharatiya Mahila Bank (B) State Bank of Saurashtra (C) State Bank of Patiala
(D) State Bank of Mysore (E) State Bank of Travancore
[Answer: B]

40. The National Payments Corporation of India (NPCI) has announced that Unified Payments Interface (UPI) application has become operational. How many banks has become a part of it in the first phase?
(A) 10 (B) 15 (C) 9 (D) 12 (E) 21
[Answer:E]

logoblog

Thanks for reading Questions Asked in Bank of Baroda PO Exam pdf

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

Recent Posts

Related Posts