Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Tuesday, 10 January 2017

General Awareness Questions Asked in 2016 BOB PO Exam

  GKPlanet Team       Tuesday, 10 January 2017

41. As per recent newspaper reports (July 2016), which of the following states are the first states in India where the integrated Criminal Justice System (CJS) will be launched?
(A) Punjab and Haryana
(B) Madhya Pradesh and Chhattisgarh
(C) Telangana and Andhra Pradesh
(D) Gujarat and Maharashtra
(E) Bihar and Jharkhand
[Answer: C]

42. A committee formed by the Union Government to strengthen Border Protection, submitted its report recently (August 2016). The committee is headed by–
(A) N.K. Singh
(B) H.R. Nagendra
(C) Madhukar Gupta
(D) Shailesh Gandhi
(E) Shailesh Nayak
[Answer: C]

43. Who determines the rate of interest on the Medium and Long Term Government Deposits under the–
(A) State Bank of India
(B) RBI
(C) State Government
(D) Central Government
(E) Other than those given as options
[Answer: B]

44. Saudi Arabia's Islamic Development Bank (IDB) has decided to open its first branch in India. Where is it stated to be opened?
(A) Ahmedabad
(B) Gandhinagar
(C) Ahmednagar
(D) Jamnagar
(E) Kochi
[Answer: A]

45. Who among the following recently (June 2016) became the Chairman of the International Chamber of Commerce (ICC) ?
(A) Sunil Bharti Mittal
(B) Mukesh Ambani
(C) Anil Ambani
(D) Ratan Tata
(E) Gautam Adani
[Answer: A]

46. Who among the following won a bronze medal for India in Wrestling (freestyle) at the 2016 Rio Olympics?
(A) Sandeep Tomar
(B) Sakshi Malik
(C) Vinesh Phogat
(D) Narsingh Yadav
(E) Babita Kumari
[Answer: B]

47. Who won the Monaco Grand Prix in 2016 ?
(A) Fernando Alonso
(B) Nico Hulkenberg
(C) Kimi Rakkonen
(D) Lewis Hamilton
(E) Nico Rosberg
[Answer: D]

48. Who among the following is the current Managing Director of State Bank of India?
(A) Dinesh Kant
(B) Arundhati Bhattacharya
(C) Sidhartha Sen
(D) Ravi Kumar Khare
(E) Dinesh Kumar Khara
[Answer:E)

49. The Government will issue the fifth tranche of sovereign gold bonds in September 2016. Which among the following will not be selling these bonds ?
(A) Insurance Companies
(B) Recognised Stock Exchanges
(C) Stock Holding Corporation of India Ltd.
(D) Designated Post Offices
(E) Banks
[Answer: C]

50. The Reserve Bank of India (RBI) has constituted a committed to study various facets of household finance in India. The committee will be chaired by–
(A) Raghuram Rajan
(B) Tarun Tahilani
(C) Tarun Ramadorai
(D) Chandrashekhar Ghosh
(E) Sidharth Sen

[Answer: C]

logoblog

Thanks for reading General Awareness Questions Asked in 2016 BOB PO Exam

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

Recent Posts

Related Posts