Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key
Follow @ Facebook #GKPlanet



Thursday, 12 January 2017

Questions Asked in SBI PO Exam 2013 pdf

  GKPlanet Team       Thursday, 12 January 2017

SBI PO Solved Question Paper General Awareness 2013

21. A non-performing asset is:
a) Money at call and short notice
b) An asset that ceases to generate income
c) Cash balance with bank
d) Cash balance with RBI
e) Balance with other banks

Answer: (b)

22. RBI has released its guidelines for entry of new banks in the private sector in the month of February 2013. One of the norms is at least a prescribed percentage of branches of new bank with a population of up to 9,999 people. What is the percentage of such branches prescribed in the norms?
a) 10%
b) 15%
c) 18%
d) 25%
e) Other than those given as options

Answer: (d)

23. The Union Budge for 2013-14 proposed by the Finance Minister on February 28, 2013 announced introduction of new variety of bonds by the Government. What is the name of these bonds?
a) Deep Discount Bonds
b) Zero Coupon Bonds
c) Bullet Bonds
d) Inflation Indexed Bonds
e) Inflation Variable Bonds

Answer: (d)

24. Government usually classifies its expenditure in term of planned and non-planned expenditure. Identify, which is the correct definition of Planned expenditure:
a) It represents the expenditure of all the State Governments
b) It represents the total expenditure of the Central Government
c) It is the expenditure which is spent through centrally sponsored programmes and flagship schemes of Government
d) It represents the expenditure incurred on Defence
e) Other than those given as options

Answer: (b)

25. Which of the following organisations is made specifically responsible for empowering Micro, Small and Medium enterprises in India?
a) NABARD
b) RBI
c) SIDBI
d) ECGC
e) SEBI

Answer: (c)

26. 'C' in CPU denotes:
a) Central
b) Common
c) Convenient
d) Computer
e) Circuitry

Answer: (a)

27. A joystick is primarily used to/for:
a) Control sound on the screen
b) Computer gaming
c) Enter text
d) Draw pictures
e) Print text

Answer: (b)

28. Which is not a storage device?
a) A CD
b) A DVD
c) A floppy disk
d) A Printer
e) A Hard disk

Answer: (d)

29. Which of the following uses a hand-held operating system?
a) A supercomputer
b) A personal computer
c) A laptop
d) A mainframe
e) A PDA

Answer: (e)

30. To display the contents of a folder in Windowns Explore you should:
a) click on it
b) collapse it
c) name it
d) give it a password
e) rename it

Answer: (a)

31. The CPU comprises of Control, Memory and _________ Units:
a) Microprocessor
b) Arithmetic/Logic
c) Output
d) ROM
e) Input

Answer: (b)

32. _____________ is the most important/powerful computer in a typical network:
a) Desktop
b) Network client
c) Network server
d) Network station
e) Network switch

Answer: (c)

33. A(n) ______________ appearing on a web page opens another document when clicked:
a) anchor
b) URL
c) hyperlink
d) reference
e) heading

Answer: (c)

34. Which of the following refers to the rectangular area for displaying information and running programs?
a) Desktop
b) Dialog box
c) Menu
d) Window
e) Icon

Answer: (d)

35. ____________ is a Windows utility program that locates and eliminates unnecessary fragments and rearranges files and unused disk space to optimise operations:
a) Backup
b) Disk Cleanup
c) Disk Defragmenter
d) Restore
e) Disk Restorer

Answer: (c)

36. Which of the following refers to too much electricity and may cause a voltage surge?
a) Anamoly
b) Shock
c) Spike
d) Virus
e) Splash

Answer: (c)

37. The software that is used to create text-based documents are referred to as:
a) DBMS
b) suites
c) spreadsheets
d) presentation software
e) word processors

Answer: (e)

38. _____________ devices convert human-understandable data and program into a form that the computer can process:
a) Printing
b) Output
c) Solid state
d) Monitor
e) Input

Answer: (e)

39. Effective Selling Skills depends on ___________:
a) Number of languages known to the DSA
b) Data on marketing staff
c) Information regarding IT market
d) Knowledge of related matters
e) Ability to talk fast

Answer: (d)

40. A Direct Selling Agent (DSA) is required to be adept in:
a) Surrogate Marketing
b) Training Skills
c) Communication Skills
d) Market Research
e) OTC Marketing

Answer: (c)

logoblog

Thanks for reading Questions Asked in SBI PO Exam 2013 pdf

←Previous
« Prev Post
Next→
Next Post »

Recent Posts

Related Posts